Friss eredmények

08.22-30.  Világbajnokság

Eredmények

Fotóalbum/ IB

................................

08.29-30. Bp.junior, ifi

08.29.  VEDAC dobó

08.26. SUDIKA, 5. forduló

08.21. MG Produkt Kupa

08.07-09.  120. OB

Az OB videófelvétele

Következő bajnokságok

09.12.13. CSB Döntő 

Serdülő CSB

Összesített időrend

SZÁLLÁS  AJÁNLATOK

.........................................

09.13. Félmaraton OB

09.19.20. Összetett OB

09.27.10 km OB

10.11.Maraton OB

 

.........................................

Elindult az online nevezés!

 ...........................................

Nemzetközi naptár/2015 - EA

...........................................

NEVEZÉSI LAPOK

ITT megtalálhatók

Hírek

MASZ iroda ügyintézés:

H-P:  9:00-15:00

...................................

Honlap /  Alapítvány

Régi atléták találkozója

...................................

FOTÓALBUMOK / VIDEÓK

OB Junior és Ifjúsági / 2015

Gyulai István Memorial / 2015

Junior Európa bajnokság/ 2015

Ifjúsági Világbajnokság/ 2015

120.Atlétikai Magyar Bajnokság

...................................

Atlétikai Magyar Liga - 2015

Versenyek - pontállások

...................................

Mezei Liga - 2015/ végeredmény

....................................

Csapatbajnokság/ Honlap

Partnereink

Statisztika

Cikkmegtekintések találatai
9489819

Közösségi portáljaink

facebook-logo

Legyen a MASZ rajongója
a Facebook-on is!

 

 

 


Beszámolók

Edzőtábor LignanoEdzőtáboroztak az ügyességiek

A 2005-ben megrendezett EYOF-ról már sokak számára ismerős olaszországi Lignano városa volt a helyszíne a hétpróba és ugró szakág tavaszi edzőtáborának. Budapesttől 670 km-re fekvő üdülőfalu kitűnő klímájával, nagyszerű létesítményeivel, homokos tengerpartjával és nem utolsó szempontból megfizethető árával  ( 8700 Ft/fő/nap ) kiváló helyszíne volt a 13 napos edzőtábornak.

A szállást adó, ősfenyvessel sűrűn benőtt üdülőfalu területén található műfüves edzőpályák / foci, kosár, tenisz /, a feszített vizű uszoda és az alatta található minden igényt kielégítő 250 négyzetméteres erősítőterem, a homokos tengerpart nyújtotta edzéslehetőségekkel kiegészítve kitűnően szolgálta az általános képességfejlesztő edzésmunkát.
A tábortól 2,5-3  km-re található tökéletesen felszerelt  atlétikai stadion  a speciális atlétikai mozgásokhoz nyújtott megfelelő hátteret a nagy létszámú ( 69 fős ) magyar csapatnak. 

Bővebben...

A szakág vezetője  a Téli dobó Európa Kupáról

Kürthy Lajos győztes dobása Téli dobó EK 09Ebben az esztendőben, március 14-15.-én a gyönyörű Kanári-szigetek, a Tenerifé-n fekvő Los Realejos adott otthont a dobóatléták európai téli seregszemléjének. Hosszú, egész napos, fárasztó utazás után érkezett meg delegációnk a négycsillagos Turquesa szállodába. A magyar csapatba olyan versenyzők kapat helyet, akik éremszerzésre voltak esélyesek. A versenyeket két helyszínen rendezték azonos időpontban, a szálláshoz közeli Puerto de la Cruz (50 m  !!) dobópályán, illetve a kb. 10 percnyi buszútra lévő Los Realejos városi stadionban. A mieink közül először junior VB bronzérmes kalapácsvetőnk Ozorai Jenny és a nemrég 17 m fölé jutó súlylökőnk, Márton Anita lépett dobókörbe a délelőtti programban.

Bővebben...

Fiatalok Téli dobó bajnoksága Szombathelyen –  első nap: március 7. szombat
Pars Krisztián és junior női diszkosz dobogósaiA veszprémi felnőtt bajnokság után az ifjúsági és junior „hosszú” dobók a vasi székhelyen versengtek az országos téli dobó bajnoki címekért és helyezésekért. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a résztvevőket, hiszen a verseny egész ideje alatt hideg, erős, esetenként viharos szél fújt. Ez nagyon megnehezítette a gerelyesek, de a diszkoszvetők dolgát is. A kellemetlenül kavargó szélben nem volt könnyű a szereket a megfelelő röppályára tenni, s ha ez sikerült is, akkor sokszor az utolsó pillanatban emelte meg a légmozgás a gerely hegyét, vagy nyomta le a diszkoszt. A versenyzők mellett dicséret illeti a versenybírókat is, nekik sem volt könnyű dolguk, hiszen néha még az eső is eleredt.

Amikor a fiú gerely és a leány kalapács indulói megkezdték a bemelegítésüket, Pars Krisztián akkor végezte edzésének utolsó dobásait. Jó volt együtt látni a jelenlegi legjobb versenyzőnket a fiatalokkal. Szintén jó érzés volt az is, hogy az eredményhirdetéseknél Krisztián jókedvűen adta át az érmeket a győzteseknek és helyezetteknek, akárcsak a VB ezüstérmesek, Németh Zsolt és Fazekas Róbert.

Bővebben...

Téli dobó bajnokság Veszprémben

Hudi Ákos téli dobó OB 2. hely kalapácsVasárnap reggel kilenc óra előtt a kalapácsvető szektornál még enyhe köd takarta a 70 métert jelző gúlát. Éger Károly és csapata ekkor végzett a dobószektorok kijelölésével, valamint a versenyhelyek berendezésével. Ezt követően már csak a futófolyosón kellett az eredményhirdetés helyszínét kialakítaniuk, és végül helyükre kerültek a bajnoki érmek, a tiszteletdíjak is. Közben, elsőként megérkezett Szombathelyről Németh László és Németh Zsolt, akik elmondták, hogy Ajkánál még szép napsütés volt, de Veszprémhez közeledve, egyre ködösebb lett az idő. Valóban, ahogy érkeztek aztán a versenyzők, úgy kezdett  még ködösebbé válni és a verseny végéig meg is maradt ez a kellemetlen nyirkos, ősziesnek tűnő idő. Ez természetesen épp úgy nehezítette a versenyzők bemelegítését, mint az izmok melegen tartását két kísérlet között.
Elsőként a női gerelyesek és a kalapácsvetők kezdték meg versenyüket. Az előbbi számban a hét induló gyorsan befejezte a versenyzést, egyikük sem jutott túl az 50 méteren. Ezt legjobban Koczka Anikó közelítette meg, így övé lett a bajnoki arany. 
A kalapácsosok vetélkedése természeten hosszabb ideig tartott és végül Dívós Katalin beváltotta esélyét

Bővebben...

Márton Anita és Kürthy Lajos fedett OB 2009Márton Anita második dobása adta meg az alaphangot az idei fedett bajnokság versenyeihez. A jól végrehajtott kísérlet után 17,06 m került a jegyzőkönyvbe, ami az egyéni csúcs és a bajnoki cím mellette fedet EB szintet is jelentett.
”- a felkészülésem jól sikerült, eddig minden rendben volt. Ennek köszönhetem ezt az eredményt”- mondta közvetlenül a verseny után a békéscsabai atlétanő.
„- Szerencsére sérülésmentesen dolgoztunk, Anita minden munkát el tudott végezni. Az, hogy a  portugál edzőtáborba is eljutott, kifejezetten hasznos volt." – folytatta edzője, Eperjesi László .”- Már a múlt hétre vártuk ezt az eredményt, de természetesen most is nagyon örülünk.” 
A bajnokságon is biztosan lökött EB szint fölött Kürthy Lajos. Jól kezdett (19,77 m) és 19,84-es győztes dobással jól fejezte be a versenyt. A mohácsi atléta leggyengébb dobása is 19,52 volt, aki örült ezeknek az eredményeknek és reméli, hogy 20 méter fölött pont a legfontosabb téli versenyen, Torinoban fog lökni.

Bővebben...