Friss eredmények

04.18. Waco

Koroknai Máté 400g/50,80 -2.

04.18. Dobó SE Téli sor-6.ford

04.17. Walnut

Kazi Tamás 1500/3:41,71 -5.

04.14. Diákolimpia, mezei

04.12. Rotterdam, maraton

Papp Krisztina 2;36:59 ecs-8

04.11. Coral Gables

Pásztor Gábor 200/20,94 =ecs

04.11. Palo Alto

Simon Péter S/18,22 ecs -2

04.11. Podebrady, gyal, EA

Helebrandt Máté 20km/1;23:42
Kovács Barbara 20km/1;39:20
Venyercsán B.J10km/42:49 ecs-2
Récsei Rita J10km/52:44

04.05. Szaloniki, maraton

Nagy Tamás 2;22:49 h -4.

04.04. Daytona Beach

Pásztor Gábor 400/46,89 ecs-1

Következő bajnokságok

.......................................

04.25. 20 km Feln.U23 és

Fiatalkorúak Hosszútávú Gyal.OB

NEVEZÉSEK

 

05.03. 10 000 m OB

(Időrend változás!)

 

 

Nemzetközi naptár/2015 - EA

...........................................

NEVEZÉSI LAPOK

Az országos bajnokságok, és a
MASZ rendezésű versenyek
nevezési  lapjai

ITT megtalálhatók

Hírek

MASZ iroda ügyintézés:

H-P:  9:00-15:00

 

 Honlap /  Alapítvány

........................................

Blog a magyar atlétikáról

.........................................

 

Atlétikai Magyar Liga

Versenyek

SZUPER LIGA - 3. forduló

SERDÜLŐ LIGA - 2. forduló

IFJÚSÁGI LIGA - 2. forduló

JUNIOR LIGA - 2. forduló

 

Atlétikai Magyar Liga

Pontállások:

SZUPER LIGA - 3. forduló

SERDÜLŐ LIGA - 2. forduló

IFJÚSÁGI LIGA - 2. forduló

JUNIOR LIGA - 2. forduló

 

 

..................................

Mezei Futó Magyar Liga 2015

A pontverseny

végeredménye az

5. forduló után:

Mezei Futó Serdülő Liga

Mezei Futó ifjúsági Liga

 

 JAVÍTOTT TÁBLÁZAT:

Mezei Futó Magyar Liga

Mezei Futó Junior Liga

 

Adatlap a pénzdíjhoz:

Mezei Futó Magyar Liga

Mezei Futó Junior Liga

Partnereink

Statisztika

Cikkmegtekintések találatai
8651637

Közösségi portáljaink

facebook-logo

Legyen a MASZ rajongója
a Facebook-on is!

 

 

 


Beszámolók

Edzőtábor LignanoEdzőtáboroztak az ügyességiek

A 2005-ben megrendezett EYOF-ról már sokak számára ismerős olaszországi Lignano városa volt a helyszíne a hétpróba és ugró szakág tavaszi edzőtáborának. Budapesttől 670 km-re fekvő üdülőfalu kitűnő klímájával, nagyszerű létesítményeivel, homokos tengerpartjával és nem utolsó szempontból megfizethető árával  ( 8700 Ft/fő/nap ) kiváló helyszíne volt a 13 napos edzőtábornak.

A szállást adó, ősfenyvessel sűrűn benőtt üdülőfalu területén található műfüves edzőpályák / foci, kosár, tenisz /, a feszített vizű uszoda és az alatta található minden igényt kielégítő 250 négyzetméteres erősítőterem, a homokos tengerpart nyújtotta edzéslehetőségekkel kiegészítve kitűnően szolgálta az általános képességfejlesztő edzésmunkát.
A tábortól 2,5-3  km-re található tökéletesen felszerelt  atlétikai stadion  a speciális atlétikai mozgásokhoz nyújtott megfelelő hátteret a nagy létszámú ( 69 fős ) magyar csapatnak. 

Bővebben...

A szakág vezetője  a Téli dobó Európa Kupáról

Kürthy Lajos győztes dobása Téli dobó EK 09Ebben az esztendőben, március 14-15.-én a gyönyörű Kanári-szigetek, a Tenerifé-n fekvő Los Realejos adott otthont a dobóatléták európai téli seregszemléjének. Hosszú, egész napos, fárasztó utazás után érkezett meg delegációnk a négycsillagos Turquesa szállodába. A magyar csapatba olyan versenyzők kapat helyet, akik éremszerzésre voltak esélyesek. A versenyeket két helyszínen rendezték azonos időpontban, a szálláshoz közeli Puerto de la Cruz (50 m  !!) dobópályán, illetve a kb. 10 percnyi buszútra lévő Los Realejos városi stadionban. A mieink közül először junior VB bronzérmes kalapácsvetőnk Ozorai Jenny és a nemrég 17 m fölé jutó súlylökőnk, Márton Anita lépett dobókörbe a délelőtti programban.

Bővebben...

Fiatalok Téli dobó bajnoksága Szombathelyen –  első nap: március 7. szombat
Pars Krisztián és junior női diszkosz dobogósaiA veszprémi felnőtt bajnokság után az ifjúsági és junior „hosszú” dobók a vasi székhelyen versengtek az országos téli dobó bajnoki címekért és helyezésekért. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a résztvevőket, hiszen a verseny egész ideje alatt hideg, erős, esetenként viharos szél fújt. Ez nagyon megnehezítette a gerelyesek, de a diszkoszvetők dolgát is. A kellemetlenül kavargó szélben nem volt könnyű a szereket a megfelelő röppályára tenni, s ha ez sikerült is, akkor sokszor az utolsó pillanatban emelte meg a légmozgás a gerely hegyét, vagy nyomta le a diszkoszt. A versenyzők mellett dicséret illeti a versenybírókat is, nekik sem volt könnyű dolguk, hiszen néha még az eső is eleredt.

Amikor a fiú gerely és a leány kalapács indulói megkezdték a bemelegítésüket, Pars Krisztián akkor végezte edzésének utolsó dobásait. Jó volt együtt látni a jelenlegi legjobb versenyzőnket a fiatalokkal. Szintén jó érzés volt az is, hogy az eredményhirdetéseknél Krisztián jókedvűen adta át az érmeket a győzteseknek és helyezetteknek, akárcsak a VB ezüstérmesek, Németh Zsolt és Fazekas Róbert.

Bővebben...

Téli dobó bajnokság Veszprémben

Hudi Ákos téli dobó OB 2. hely kalapácsVasárnap reggel kilenc óra előtt a kalapácsvető szektornál még enyhe köd takarta a 70 métert jelző gúlát. Éger Károly és csapata ekkor végzett a dobószektorok kijelölésével, valamint a versenyhelyek berendezésével. Ezt követően már csak a futófolyosón kellett az eredményhirdetés helyszínét kialakítaniuk, és végül helyükre kerültek a bajnoki érmek, a tiszteletdíjak is. Közben, elsőként megérkezett Szombathelyről Németh László és Németh Zsolt, akik elmondták, hogy Ajkánál még szép napsütés volt, de Veszprémhez közeledve, egyre ködösebb lett az idő. Valóban, ahogy érkeztek aztán a versenyzők, úgy kezdett  még ködösebbé válni és a verseny végéig meg is maradt ez a kellemetlen nyirkos, ősziesnek tűnő idő. Ez természetesen épp úgy nehezítette a versenyzők bemelegítését, mint az izmok melegen tartását két kísérlet között.
Elsőként a női gerelyesek és a kalapácsvetők kezdték meg versenyüket. Az előbbi számban a hét induló gyorsan befejezte a versenyzést, egyikük sem jutott túl az 50 méteren. Ezt legjobban Koczka Anikó közelítette meg, így övé lett a bajnoki arany. 
A kalapácsosok vetélkedése természeten hosszabb ideig tartott és végül Dívós Katalin beváltotta esélyét

Bővebben...

Márton Anita és Kürthy Lajos fedett OB 2009Márton Anita második dobása adta meg az alaphangot az idei fedett bajnokság versenyeihez. A jól végrehajtott kísérlet után 17,06 m került a jegyzőkönyvbe, ami az egyéni csúcs és a bajnoki cím mellette fedet EB szintet is jelentett.
”- a felkészülésem jól sikerült, eddig minden rendben volt. Ennek köszönhetem ezt az eredményt”- mondta közvetlenül a verseny után a békéscsabai atlétanő.
„- Szerencsére sérülésmentesen dolgoztunk, Anita minden munkát el tudott végezni. Az, hogy a  portugál edzőtáborba is eljutott, kifejezetten hasznos volt." – folytatta edzője, Eperjesi László .”- Már a múlt hétre vártuk ezt az eredményt, de természetesen most is nagyon örülünk.” 
A bajnokságon is biztosan lökött EB szint fölött Kürthy Lajos. Jól kezdett (19,77 m) és 19,84-es győztes dobással jól fejezte be a versenyt. A mohácsi atléta leggyengébb dobása is 19,52 volt, aki örült ezeknek az eredményeknek és reméli, hogy 20 méter fölött pont a legfontosabb téli versenyen, Torinoban fog lökni.

Bővebben...