Friss eredmények

07.26. Cetniewo

Pars Krisztián K/ 80,69 m -2.

07.24. Joensuu

Szabó Barbara M/187 cm -1.

07.23. SUDIKA Kupa 3.ford

07.20. OB Hegyifutó

Egyéni  -  Csapat

07.20. Paulinyi - Főző emlékv.

Seres András D/ 60,29 m

07.19. Madrid

Baji Balázs 110g/13,38 +3,0w -4.

Következő bajnokságok

08.01-03. Magyar Bajnokság

Végleges rajtlista, továbbjutás

szállás, étkezés

PROGRAMFÜZET/ Tudnivalók

Online közvetítés a bajnokságról

...........................................

NEVEZÉSI LAPOK

Az országos bajnokságok, és a
MASZ rendezésű versenyek
nevezési  lapjai

ITT megtalálhatók

Hírek

Hegyifutó hírek

........................................

Ultrafutó hírek

.........................................

Blog a magyar atlétikáról

.........................................

Atlétikai Csapatbajnokság/ honlap

..........................................

Atlétikai Magyar Liga - 2014

következő forduló:

l08.01-03. Magyar Bajnokság

08.22. Honvéd Nemzetközi Kupa

08.23-24. Junior,Ifi Bp.Bajnokság

..................................

AML forduló Gyulai Memorial

Szuper Liga / 07.08.

Junior Liga / 07.08.

 

AML forduló Serdülő OB

Serdülő Liga / 07.12-13.

 

AML forduló Szenior OB-val

Szuper Liga / 07.19.

Junior Liga / 07.19.

Ifjúsági Liga / 07.19.

 

 A pontverseny állása:

Szuper Liga pontverseny 17

Különdíj/eredmény bónusz-FFI

Különdíj/eredmény bónusz-NŐI

Junior Liga pontverseny

Ifjúsági Liga pontverseny

Serdülő Liga pontverseny

 

Partnereink

Statisztika

Cikkmegtekintések találatai
7599083

Közösségi portáljaink

facebook-logo

Legyen a MASZ rajongója
a Facebook-on is!

 

 

 


Beszámolók

A szakág vezetője  a Téli dobó Európa Kupáról

Kürthy Lajos győztes dobása Téli dobó EK 09Ebben az esztendőben, március 14-15.-én a gyönyörű Kanári-szigetek, a Tenerifé-n fekvő Los Realejos adott otthont a dobóatléták európai téli seregszemléjének. Hosszú, egész napos, fárasztó utazás után érkezett meg delegációnk a négycsillagos Turquesa szállodába. A magyar csapatba olyan versenyzők kapat helyet, akik éremszerzésre voltak esélyesek. A versenyeket két helyszínen rendezték azonos időpontban, a szálláshoz közeli Puerto de la Cruz (50 m  !!) dobópályán, illetve a kb. 10 percnyi buszútra lévő Los Realejos városi stadionban. A mieink közül először junior VB bronzérmes kalapácsvetőnk Ozorai Jenny és a nemrég 17 m fölé jutó súlylökőnk, Márton Anita lépett dobókörbe a délelőtti programban.

Bővebben...

Fiatalok Téli dobó bajnoksága Szombathelyen –  első nap: március 7. szombat
Pars Krisztián és junior női diszkosz dobogósaiA veszprémi felnőtt bajnokság után az ifjúsági és junior „hosszú” dobók a vasi székhelyen versengtek az országos téli dobó bajnoki címekért és helyezésekért. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a résztvevőket, hiszen a verseny egész ideje alatt hideg, erős, esetenként viharos szél fújt. Ez nagyon megnehezítette a gerelyesek, de a diszkoszvetők dolgát is. A kellemetlenül kavargó szélben nem volt könnyű a szereket a megfelelő röppályára tenni, s ha ez sikerült is, akkor sokszor az utolsó pillanatban emelte meg a légmozgás a gerely hegyét, vagy nyomta le a diszkoszt. A versenyzők mellett dicséret illeti a versenybírókat is, nekik sem volt könnyű dolguk, hiszen néha még az eső is eleredt.

Amikor a fiú gerely és a leány kalapács indulói megkezdték a bemelegítésüket, Pars Krisztián akkor végezte edzésének utolsó dobásait. Jó volt együtt látni a jelenlegi legjobb versenyzőnket a fiatalokkal. Szintén jó érzés volt az is, hogy az eredményhirdetéseknél Krisztián jókedvűen adta át az érmeket a győzteseknek és helyezetteknek, akárcsak a VB ezüstérmesek, Németh Zsolt és Fazekas Róbert.

Bővebben...

Téli dobó bajnokság Veszprémben

Hudi Ákos téli dobó OB 2. hely kalapácsVasárnap reggel kilenc óra előtt a kalapácsvető szektornál még enyhe köd takarta a 70 métert jelző gúlát. Éger Károly és csapata ekkor végzett a dobószektorok kijelölésével, valamint a versenyhelyek berendezésével. Ezt követően már csak a futófolyosón kellett az eredményhirdetés helyszínét kialakítaniuk, és végül helyükre kerültek a bajnoki érmek, a tiszteletdíjak is. Közben, elsőként megérkezett Szombathelyről Németh László és Németh Zsolt, akik elmondták, hogy Ajkánál még szép napsütés volt, de Veszprémhez közeledve, egyre ködösebb lett az idő. Valóban, ahogy érkeztek aztán a versenyzők, úgy kezdett  még ködösebbé válni és a verseny végéig meg is maradt ez a kellemetlen nyirkos, ősziesnek tűnő idő. Ez természetesen épp úgy nehezítette a versenyzők bemelegítését, mint az izmok melegen tartását két kísérlet között.
Elsőként a női gerelyesek és a kalapácsvetők kezdték meg versenyüket. Az előbbi számban a hét induló gyorsan befejezte a versenyzést, egyikük sem jutott túl az 50 méteren. Ezt legjobban Koczka Anikó közelítette meg, így övé lett a bajnoki arany. 
A kalapácsosok vetélkedése természeten hosszabb ideig tartott és végül Dívós Katalin beváltotta esélyét

Bővebben...

Márton Anita és Kürthy Lajos fedett OB 2009Márton Anita második dobása adta meg az alaphangot az idei fedett bajnokság versenyeihez. A jól végrehajtott kísérlet után 17,06 m került a jegyzőkönyvbe, ami az egyéni csúcs és a bajnoki cím mellette fedet EB szintet is jelentett.
”- a felkészülésem jól sikerült, eddig minden rendben volt. Ennek köszönhetem ezt az eredményt”- mondta közvetlenül a verseny után a békéscsabai atlétanő.
„- Szerencsére sérülésmentesen dolgoztunk, Anita minden munkát el tudott végezni. Az, hogy a  portugál edzőtáborba is eljutott, kifejezetten hasznos volt." – folytatta edzője, Eperjesi László .”- Már a múlt hétre vártuk ezt az eredményt, de természetesen most is nagyon örülünk.” 
A bajnokságon is biztosan lökött EB szint fölött Kürthy Lajos. Jól kezdett (19,77 m) és 19,84-es győztes dobással jól fejezte be a versenyt. A mohácsi atléta leggyengébb dobása is 19,52 volt, aki örült ezeknek az eredményeknek és reméli, hogy 20 méter fölött pont a legfontosabb téli versenyen, Torinoban fog lökni.

Bővebben...

4x400 fedett vb 08A kontinens atlétikáját koordináló szervezetek egyre inkább átérzik az atlétika sportág utánpótlásának összeurópai problémáját. A téma megvitatására az Európai Atlétikai Szövetség (EA) december első napjaiban konferenciát szervezett Osloban, amelyen két fiatal edzőkollégánk – Scherer Tamás /AC Szekszárd és Kovács Réka/Ikarusz –  is részt vett.
Az alábbiakban olvasható beszámolójukban sok érdekes momentum jelenik meg, mint például az edzésmennyiségek kérdése, a junior kori teljesítmények jelentősége, az egyetem mint motívációs tényező, a beválási statisztikák vagy az atlétika iránti alázat kérdése. Az osloi beszámolót ajánljuk minden szakember figyelmébe. ( DI )
 
KONFERENCIA AZ IFJÚSÁGI ATLÉTIKÁRÓL
Az Európai Atlétikai Szövetség első alkalommal szervezte meg Ifjúsági Konferenciáját december 5-7.-ig Osloban. A konferencia, melyen 51 ország képviselői vettek részt – voltak meghívottak kontinensünkön túlról is -,  a  „Bringing Athletics to New Generation” nevet viselte és fő témája az volt, hogyan népszerűsítsük az atlétikát a fiatalok körében.

Bővebben...